Naslov in lokacija Križne jame

Tel: 00-386-41-632-153

Slovenija: tel. 041-632-153

E-mail: [email protected]

Društvo ljubiteljev Križne jame

Bloška Polica 7

1384 Grahovo

Slovenija

DŠ: SI81157860

Križna jama je od zgornjega naslova oddaljena 2km - glej zemljevid.

Zemljevid

Koordinate vhoda

N     45° 44′ 43.5798‘‘                            +45.745439

E     14° 28‘ 2.5068‘‘                              +14.467363

Kako do Križne jame z avtom?

Cesta do Križne jame je prevozna za vse avtomobile, avtodome in avtobuse. Pred jamo je dovolj parkirišč. ki so brezplačna.


Smer Ljubljana-Avstrija

Iz Ljubljane se peljete v smeri Kopra-Trsta. Avtocesto zapustite na izvozu Unec. Na Uncu zavijete levo ter nato peljete naprej po regionalni cesti (vozili boste skozi vasi Unec, Rakek, Podskrajnik, Cerknica, Martinjak, Grahovo, Bločice, Bloška Polica). Ko pridete v vas Bloška Polica, v križišču zavijete desno (smer Lož). Po 1 km boste na desni strani zagledali napis »Križna jama«, kjer tudi zavijete z glavne regionalne ceste na makadamsko cesto. Nadaljujete 1 km po makadamski cesti. Ko pridete do križišča, zavijete levo. Sledi le še 200 metrov in prispeli ste pred Križno jamo. Časovno vam bo vožnja iz Ljubljane vzela 1 uro, saj je Ljubljana od Križne jame oddaljena 60 km.

Smer Koper-Italija

Iz Kopra se peljete v smeri Ljubljane-Avstrije. Avtocesto zapustite na izvozu Unec. Na Uncu zavijete levo ter nato peljete naprej po regionalni cesti (vozili boste skozi vasi Unec, Rakek, Podskrajnik, Cerknica, Martinjak, Grahovo, Bločice, Bloška Polica). Ko pridete v vas Bloška Polica, v križišču zavijete desno (smer Lož). Po 1 km boste na desni strani zagledali napis »Križna jama«, kjer tudi zavijete z glavne regionalne ceste na makadamsko cesto. Nadaljujete 1 km po makadamski cesti. Ko pridete do križišča, zavijete levo. Sledi le še 200 metrov in prispeli ste pred Križno jamo. Časovno vam bo vožnja iz Kopra vzela 1 uro in 15 min, saj je Koper od Križne jame oddaljen 85 km.

Smer Babno Polje-Hrvaška

Ko prestopite mejni prehod Prezid-Babno polje, nadaljujete pot po regionalni cesti (sledila bodo naselja Babno Polje, Podgora pri Ložu, Iga vas, Pudob, Stari trg pri Ložu, Lož). Ko zapustite naselje Lož, se peljete še 3 km, nato pa na levi strani ceste zagledate napis »Križna jama«, kjer tudi zavijete z glavne regionalne ceste na makadamsko cesto. Nadaljujete 1 km po makadamski cesti. Ko pridete do križišča, zavijete levo. Sledi le še 200 metrov in prispeli ste pred Križno jamo. Časovno vam bo vožnja iz Babnega Polja vzela 25 min, saj je Babno Polje od Križne jame oddaljeno 20 km.

Do jame ni javnega prevoza.

Najbližja avtobusna postaja je v vasi Žerovnica pri Cerknici, 4,5km od jame, 1h hoje.
POVEZAVA NA VOZNE REDE AVTOBUSOV

Najbližja železniška postaja je na Rakeku, 17 km od jame.
POVEZAVA NA VOZNE REDE VLAKOV


Taxi iz Ljubljane, 60 km od jame.
POVEZAVA NA TAXI LJUBLJANA

Taksi iz Postojne, 32km od jame.
POVEZAVA NA TAXI POSTOJNA