Rezervacijski obrazec

KAKO REZERVIRATI 3,5-4-URNI OGLED DO KALVARIJE ALI 6,5-7-URNI OGLED DO KRISTALNE GORE?

Pri rezervaciji po elektronski pošti ali telefonu je potrebno navesti naslednje podatke:

Ogled vodnega dela (3,5-4 ure) je možen.
V decembru je krajši ogled z vožnjo po I. jezeru (1-1,15h) možen vse vikende in praznike ob 15.00h (brez najave). Vse ostale dneve in ure po predhodnem dogovoru.
  • Število oseb, ki bodo prišle na ogled (2-4)
  • Skupna teža vseh oseb v kilogramih (največja možna skupna teža obiskovalcev je 320 kg)
  • Starost posameznih obiskovalcev (3,5-4-urni ogled: starost med 10 in 65 let; 6,5-7 urni ogled: starost med 15 in 65 let)
  • V primeru, da si dve osebi želita na samostojen ogled, navedite to v opombe. Od števila obiskovalcev v čolnu je odvisna tudi cena. Tukaj lahko vpišete dodatna vprašanja.

KAJ POTREBUJETE ZA 4-URNI ALI 7-URNI OGLED?

– 3 pare toplih nogavic
– dolge hlače
– toplo srajco z dolgimi rokavi
– topel pulover

Na ogled prinesite le našteta oblačila, vetrovke, jakne in bunde niso primerne. Čez svoja oblačila boste oblekli še zaščitni jamarski kombinezon, ki se čez jakno težko obleče in nas ovira pri gibanju. Vse 3 pare nogavic obujete naenkrat – preden obujete naše gumijaste škornje – da vam je toplo v noge. Med gibanjem smo ogreti, v čolnu pa nas lahko hitro zebe, voda ima tako kot zrak le 8°C.

S seboj imate lahko fotoaparat ali videokamero.

Kako do Križne jame z avtom:


Smer Ljubljana-Avstrija

Iz Ljubljane se peljete v smeri Kopra-Trsta. Avtocesto zapustite na izvozu Unec. Na Uncu zavijete levo ter nato peljete naprej po regionalni cesti (vozili boste skozi vasi Unec, Rakek, Podskrajnik, Cerknica, Martinjak, Grahovo, Bločice, Bloška Polica). Ko pridete v vas Bloška Polica, v križišču zavijete desno (smer Lož). Po 1 km boste na desni strani zagledali napis »Križna jama«, kjer tudi zavijete z glavne regionalne ceste na makadamsko cesto. Nadaljujete 1 km po makadamski cesti. Ko pridete do križišča, zavijete levo. Sledi le še 200 metrov in prispeli ste pred Križno jamo. Časovno vam bo vožnja iz Ljubljane vzela 1 uro, saj je Ljubljana od Križne jame oddaljena 60 km.

Smer Koper-Italija

Iz Kopra se peljete v smeri Ljubljane-Avstrije. Avtocesto zapustite na izvozu Unec. Na Uncu zavijete levo ter nato peljete naprej po regionalni cesti (vozili boste skozi vasi Unec, Rakek, Podskrajnik, Cerknica, Martinjak, Grahovo, Bločice, Bloška Polica). Ko pridete v vas Bloška Polica, v križišču zavijete desno (smer Lož). Po 1 km boste na desni strani zagledali napis »Križna jama«, kjer tudi zavijete z glavne regionalne ceste na makadamsko cesto. Nadaljujete 1 km po makadamski cesti. Ko pridete do križišča, zavijete levo. Sledi le še 200 metrov in prispeli ste pred Križno jamo. Časovno vam bo vožnja iz Kopra vzela 1 uro in 15 min, saj je Koper od Križne jame oddaljen 85 km.

Smer Babno Polje-Hrvaška

Ko prestopite mejni prehod Prezid-Babno polje, nadaljujete pot po regionalni cesti (sledila bodo naselja Babno Polje, Podgora pri Ložu, Iga vas, Pudob, Stari trg pri Ložu, Lož). Ko zapustite naselje Lož, se peljete še 3 km, nato pa na levi strani ceste zagledate napis »Križna jama«, kjer tudi zavijete z glavne regionalne ceste na makadamsko cesto. Nadaljujete 1 km po makadamski cesti. Ko pridete do križišča, zavijete levo. Sledi le še 200 metrov in prispeli ste pred Križno jamo. Časovno vam bo vožnja iz Babnega Polja vzela 25 min, saj je Babno Polje od Križne jame oddaljeno 20 km.

Do jame ni javnega prevoza.

-> Najbližja železniška postaja je na Rakeku, 17 km od jame.
POVEZAVA NA VOZNE REDE VLAKOV

-> Najbližja avtobusna postaja je v vasi Žerovnica pri Cerknici, 4,5km od jame, 1h hoje
POVEZAVA NA VOZNE REDE AVTOBUSOV

-> Taksi iz Postojne: 031 413 254

Ostale pomembne informacije:

Riziko odpovedi:

Obiskovalci: v primeru, da se obiska iz kakršnegakoli razloga ne boste mogli udeležiti, nam to javite najkasneje tri dni pred vašim najavljenim datumom, sicer vam bomo morali izstaviti račun za stroške, ki so nastali (priprava opreme, dežurstvo vodnika, prazen termin, itd). To ne velja za izredne primere (bolezen, nesreča itd), vendar nam vseeno sporočite odjavo najkasneje nekaj ur pred najavljeno uro obiska.

Križna jama: v primeru izredne suše ali poplav si pridržujemo pravico, da vas dva dni pred vašim napovedanim obiskom obvestimo o odpovedi ogleda.

 

Starost in teža obiskovalcev:

Za rezervacijo ogleda želimo izvedeti težo in starost obiskovalcev iz sledečih razlogov: najpomembnejši je ta, da morajo biti vsi obiskovalci v dobri psihofizični kondiciji. Med ogledom, ki zajema hojo po stopnicah in nekaj plezanja, obiskovalci med jezeri večkrat stopijo iz čolna in nazaj. Skupna teža je pomembna zaradi ugreza čolna. Ogled odsvetujemo mlajšim od 10 oz. 15 let, saj naše 30-letne izkušnje kažejo, da mlajši otroci po dveh urah obiska postanejo utrujeni in premraženi, kar otežuje ogled.