Koledar rezervacij za daljše oglede

Opomba: Termini za ogled vodnega dela do Kristalne gore (6,5-7h) za obdobje oktober 2024-oktober 2026 so v celoti zasedeni. Za ta ogled se lahko vpišete na čakalno listo ali oddate rezervacijo za obdobje november-december 2026 ali pozneje.

June 2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Za oddajo rezervacije klikni na želeni termin in nato rezerviraj.

 

   – Prosto / Free

 

  – Zasedeno / Busy

Če je vaš želeni termin že zaseden, se lahko vpišete na čakalno listo.
(kontaktirali vas bomo v primeru, če se sprosti kakšen zaseden termin).

Vse dni je možen krajši ogled z vožnjo po I. jezeru (1-1,15h) URNIK OGLEDOV

Vse dni je možen krajši ogled z vožnjo po I. jezeru in Medvedjega rova (1,5-2h)
preko REZERVACIJA MEDVEDJI ROV ali rezervacija preko KONTAKT.

KAJ POTREBUJETE ZA 3,5-4 URNI ALI 6,5-7 URNI OGLED?

– 3 pare toplih nogavic
– dolge hlače
– toplo srajco z dolgimi rokavi
– 2 topla puloverja

Na ogled prinesite le našteta oblačila, vetrovke, jakne in bunde niso primerne. Čez svoja oblačila boste oblekli še zaščitni jamarski kombinezon, ki se čez jakno težko obleče in nas ovira pri gibanju. Vse 3 pare nogavic obujete naenkrat – preden obujete naše gumijaste škornje – da vam je toplo v noge. Med gibanjem smo ogreti, v čolnu pa nas lahko hitro zebe, voda ima tako kot zrak le 8°C.

S seboj imate lahko fotoaparat ali videokamero.

Ostale pomembne informacije:

Riziko odpovedi:

Obiskovalci: v primeru, da se obiska iz kakršnegakoli razloga ne boste mogli udeležiti, nam to javite najkasneje tri dni pred vašim najavljenim datumom, sicer vam bomo morali izstaviti račun za stroške, ki so nastali (priprava opreme, dežurstvo vodnika, prazen termin, itd). To ne velja za izredne primere (bolezen, nesreča itd), vendar nam vseeno sporočite odjavo najkasneje nekaj ur pred najavljeno uro obiska.

Pomembno: v primeru izredne suše ali poplav si pridržujemo pravico, da vas dva dni pred vašim napovedanim obiskom obvestimo o odpovedi ogleda.

Starost in teža obiskovalcev:

Za rezervacijo ogleda želimo izvedeti težo in starost obiskovalcev iz sledečih razlogov: najpomembnejši je ta, da morajo biti vsi obiskovalci v dobri psihofizični kondiciji. Med ogledom, ki zajema hojo po stopnicah in nekaj plezanja, obiskovalci med jezeri večkrat stopijo iz čolna in nazaj. Skupna teža je pomembna zaradi ugreza čolna. Ogled odsvetujemo mlajšim od 10 oz. 15 let, saj naše večletne izkušnje kažejo, da mlajši otroci po dveh urah obiska postanejo utrujeni in premraženi, kar otežuje ogled.